Codens.fi

Blogi koodaamisesta!

Menu
  • Tietoa sivustosta
Menu

FinTalksin yhteenveto: After hours – Data – ajaa liiketoimintaasi vai tekee sinut hulluksi?

Posted on kesäkuu 22, 2021kesäkuu 22, 2021 by admin

Maaliskuun 18. päivänä 2021 FinTalks: after hours -tapahtuma vei yhteisön syvälle sukellukselle merkittävimpiin aiheisiin, joissa rahoitus ja teknologia yhdistyvät . Inspiroiva sekoitus maailmanluokan puhujia ja johtavia organisaatioita edustavia asiantuntijoita, epätavallinen kaava, rento ilmapiiri, omalaatuinen huumori ja tiukka ”ei blablaa blablaa” -politiikka säestivät meitä koko tapahtuman ajan.

Tällä kertaa vieraamme istuivat alas puhumaan datasta FinTechissä. He kävivät läpi yleisimpiä datavirheitä, joita yritykset tekevät, sitä, miten Spendesk vastaa jatkuvasti muuttuviin markkinavaatimuksiin, ja datan ruokkimaa maksamisen vallankumousta.

Tilaisuus oli täynnä korvaamatonta tietoa ja käyttökelpoisia oivalluksia, ja keskustelut kestivät yhteensä 68 minuuttia ja 30 sekuntia.

Keskusteluja edelsi ja seurasi kaksi verkostoitumistilaisuutta Chatrouletten muodossa.

Keskustelupaneeli 1 – Yleisimmät tietovirheet

Aluksi keskustelupaneeli 1 koostui Fintech Alliancen Olivia Minnockista moderaattorina sekä Enzo Casasolasta, RegTech- ja Suade Labsin johtajasta, Julien Cousineausta, Flinksin teknologiapäälliköstä ja perustajasta sekä Philip Duttonista, Solidatuksen toimitusjohtajasta ja perustajasta, sillä asiantuntijat puhuivat yleisimmistä tietovirheistä.

Datan haasteet

Keskustelun aluksi Philip Dutton käsitteli olennaista aihetta esteistä, jotka on voitettava datan kanssa työskenneltäessä.

Sen sijaan, että koko arkkitehtuuria käsiteltäisiin yksittäisenä kokonaisuutena, Dutton mainitsi sen ominaisuudet ekosysteeminä ja sen, että se on uskomattoman monimutkainen.

Jos katsomme,

miten data ja teknologia ovat kehittyneet viimeisten kahden vuoden aikana, meillä on ollut valtava datan lisääntyminen, ja se perustuu valtavaan määrään uusia järjestelmiä, se on ekosysteemi, ja kaikkien osien on liityttävä toisiinsa luodakseen jotain hyvin, hyvin tehokasta. Lisääntynyt sääntely pahentaa tätä lisääntyneen datan ja lisääntyneiden järjestelmien aiheuttamaa monimutkaisuutta.

Philip Dutton

Hyvin toimivan koneiston luominen edellyttää, että osat toimivat tehokkaasti yhteen ja ovat säännösten mukaisia.

Tämän toteamuksen jatkoksi hän toi esiin toisen ongelman – jatkuvasti kasvavan kehitysvauhdin.

Mielestäni yksi

toinen asia, jota ei usein tuotu esiin, on se, että yritämme tehdä asioita paljon nopeammin kuin ennen. Tiedättekö, meillä oli ennen vesiputous, ja keskityimme muutoksiin kuuden kuukauden välein, ja meillä oli pitkät muutossyklit. Nyt teemme julkaisuja päivittäin, viikoittain.

Kun

nämä kolme monimutkaisuutta sekoitetaan yhteen, syntyy todellinen haaste ymmärtää dataa, jonka kanssa yritetään olla vuorovaikutuksessa.

Philip Dutton

Enzo Casasola mainitsi lisäksi, että rahoitusalan sääntelyviranomaiset haluavat reaaliaikaista tietoa. Julien Cousineau kuvaili myös haasteita, joita uusien ja nykyisten rahoitusalan organisaatioiden on vaikea päästä käsiksi valtaviin tietomääriin. Hän sanoi, että joidenkin säädösten vuoksi ”organisaatioiden on aggregoitava tietoja pitkän aikaa, jotta ne voivat ennustaa arvokasta tietoa, ja niillä on ongelmia tiedon saannissa”.

Siirryttäessä eteenpäin asiantuntijat alkoivat puhua yleisimmistä tietovirheistä. He mainitsivat uuden teknologian omaksumisen pelon, riippuvuuden manuaalisista prosesseista, kuten taulukkolaskentaohjelmista, ”tarpeeksi hyvä” -lähestymistavan ja sen, että tekoäly vaatii paljon toteutettavuusanalytiikkaa.

Innovaation sijaan laitokset päättävät noudattaa jo vakiintuneita, joskin joskus vanhentuneita strategioita. Philip Dutton totesi, että ”organisaatiot ajattelevat siiloutuneella mentaliteetilla – ’tämä sopii minun ratkaisuuni nyt’ sen sijaan, että ’miten tämä vaikuttaa kaikkiin ympärilläni oleviin ja miten se vaikuttaa meihin tulevaisuudessa'”.”

Julien Cousineau mainitsi jälleen sääntelyn, ja hän huomautti, että on olemassa virheiden ja käyttökelvottomien sovellusten riski, kun sääntelyviranomaisten ääni on kovempi kuin käyttötapausten kanssa tekemisissä olevien ihmisten ääni. Viimeisessä osassa asiantuntijat ovat nostaneet esiin asioita, joita he toivovat instituutioiden ymmärtävän datasta.

Sääntelyyn liittyvistä syistä tapahtuvalla

datan

muuntamisella on valtava arvo myös muihin organisaation tarkoituksiin. Enzo

Casasola

Hyödyntämällä datan muuntamista yritykset voivat automatisoida lukemattomia prosesseja ja lähettää ne sitten puhtaassa, sulavassa muodossa sääntelyviranomaisille, mikä vähentää aikaa ja vaivaa.

Philip Duttonin mukaan myös datan ymmärtäminen on sitkeä ongelma: ”Jopa 91 prosentilla datan johtajista on alhainen luottamus – ympäristön yhteyksien ja suhteiden ymmärtäminen on avain todellisen arvon saamiseen.” Tämä johtuu Duttonin mukaan siitä, että datajohtajat tulkitsevat käsittelemiään tietokokonaisuuksia väärin.

Vahvistaakseen Duttonin väitettä Julien Cousineau puhui konkreettisista käyttötapauksista.

Pankit tarvitsevat

parempaa ymmärrystä käyttötapauksista, jotta ne voivat tutkia mahdollisuuksia, joita rahoitussovellukset tuovat mukanaan, kun ne hyödyntävät hyvin erityisiä käyttäjien tarpeita. Julien

Cousineau

Paneelin 1 tallenne löytyy täältä.

Fireside Chat Spendeskin kanssa.

Maaliskuun 18. päivän Fireside Chat, joka koostui Simon Kubickista, Spendeskin Global Head of Talent Acquisitionista, ja hänen isännästään Michał Grelasta Future Processingista, ovat puhuneetlyhyesti nopeasti kehittyvien markkinoiden haasteista.

Hyvän työkokemuksen, digitalisoidun rekrytointiprosessin, datan ymmärtämisen, automatisoinnin sekä oppimisen ja kehittämisen aiheiden lisäksi Simon Kubicki mainitsi, mikä on hänen mielestään merkittävin haaste:

Suurin

haaste on tarjota etätyöpaikkoja ja ryhtyä toimiin organisaation mukauttamiseksi etätyöhön – organisatorisesti, palkanlaskennan, verotuksen ja sääntelyn näkökulmasta. (…) Kyse on nyt hallituksista ja siitä, mitä ne aikovat tehdä. (…) Hallitusten on yhdenmukaistettava sääntelyä, jotta etätyön tekeminen eri maissa olisi sujuvampaa. Tämä on yksi pandemian aiheuttamista suurimmista muutoksista, mutta etätyö on tullut jäädäkseen.

Simon Kubicki

Tämän päivän osaajapula, jossa etätyö on niin yleistä, on kasvanut eksponentiaalisesti viime vuosikymmeneen verrattuna. Kubicki selittää, kuinka tärkeää on palkata parhaista parhaita: ”Varmista, että palkkaat huippulahjakkuuksia, sillä huippulahjakkuudet vievät yrityksesi seuraavalle tasolle.”

Fireside Chatin tallenne löytyy täältä.

Keskustelupaneeli 2 – Datatiede vauhdittaa maksualan vallankumousta.

Paneeli 2, johon kuuluivat Jonathan Hughes, Pollinaten toinen perustaja ja Pollinate Horizonsin toimitusjohtaja, Peter Theunis, BPC:n vanhempi varatoimitusjohtaja ja toimitusjohtaja, Radar Payments by BPC:n toinen perustaja ja toimitusjohtaja sekä Olivia Minnock juontajana, on keskustellut maksujärjestelmiä koskevasta datatieteen vauhdittamasta vallankumouksesta.

Aluksi Peter Theunis kuvaili, miten data sijoittuu hänen liiketoimintaansa,

Data on meille

erittäin tärkeää, koska olemme siirtymässä maailmaan, jossa tieto ja datan tuottama arvo tulevat hyvin kalliiksi. Jos tunnet kuluttajien mallit, osaat palvella heitä paremmin ja johdattaa heidät parempien tuotteiden pariin, joten tästä näkökulmasta katsottuna data, myös maksuja koskeva data, on erittäin tärkeää.

Peter Theunis

Tietoihin tukeutuminen näin suuressa määrin ei kuitenkaan ole täysin ongelmatonta . Jonathan Hughes puhui arvokkaiden tietojen tarjoamisesta asiakkaille: ”Suurena haasteena on antaa ihmisille todella kiinnostavia ja arvokkaita tietoja.”

Havainnollistaakseen tätä Hughes kertoi esimerkin kaupan omistajasta, joka huomasi myynnin vähentyneen 20 prosenttia sateisena lauantaina. Hän ei tarvinnut dataa toteamaan, että sade vaikuttaa myyntiin. Jos hän analysoisi asiaa syvällisesti ja ottaisi huomioon pitkän aikavälin vaikutukset, ottelut läheisellä kentällä ja sään korrelaation, koko prosessi monimutkaistuisi. Pohjimmiltaan tämä johtaa siihen, että analyysi ei ole vaivan arvoinen.

Tarkentaessaan aihetta hän kuvaili pankkien olevan aivan samassa tilanteessa kuin tavalliset yritykset.

Pankeilla on

täsmälleen samat ongelmat tietojen kanssa kuin kaikilla muillakin. On edelleen valtava kuilu sen välillä, mitä minä pidän datan oivalluksena, tai useammin sen välillä, mitä algoritmi pitää datan oivalluksena, ja sen välillä, mikä minua kiinnostaa – joko kuluttajana tai kauppiaana.

Jonathan Hughes

Nämä esteet ovat useimmille FinTech-yrityksille vaikeita voittaa. Peter Theunis havainnollisti suurimpia ongelmia: ”Jos puhutaan datasta ja datan älykkyydestä, tarvitaan kahta asiaa – tarvitaan teknologiaa ja itse dataa. Nykyään useimmilta FinTech-yrityksiltä puuttuu big data -ympäristö, jotta ne voisivat tehdä hyvin huolellisia ja yksityiskohtaisia päätöksiä.”

Oivalluksen ja asiakaskokemuksen välisen kuilun pienentämisestä on tullut yksi FinTech-yritysten tärkeimmistä tehtävistä. Hughes puhui mahdollisesta ratkaisusta: ”Kyse on todella rikkaasta ja syvällisestä datasta, oikeasta teknologiasta, mutta myös kyvystä rakentaa suhteita sen ympärille. Jos olet suuri pankki, jolla on verkosto ihmisiä – käyttämällä heitä ”tekniikan ja kosketuksen” alalla.

”Tärkeintä tänä päivänä”, Theunis lisäsi, ”on saada asiakkaat uskollisiksi ja pitää heidät kanssasi, koska kilpailu on vain yhden verkkosivun päässä.”

Liiketoiminnan räätälöinti asiakkaita ajatellen on olennaista, sillä asiakkaat ovat leipäsi ja voita. Tämä on elintärkeää, jotta pääset kilpailijoitasi edelle. Hughesin mukaan yksi keino päästä melun läpi on ”selvittää, mistä asiakkaasi on todella kiinnostunut”.

Hän lisäsi vielä: ”Ajatus mukautuvista kojelaudoista, jotka tietävät, mihin klikkaat, ”ymmärtävät”, mitä katsot, mihin sukellat syvälle, ja kun ne ymmärtävät, mistä sinä kuluttajana tai kauppiaana olet kiinnostunut, ne kehittyvät esittämään eri tietoja tai tietoja eri tavalla ”. Ajatus siitä, että otetaan signaalit joltakin ja räätälöidään ne sen mukaan, mistä käyttäjät ovat kiinnostuneita, on todella jännittävä.”

Kukaan ei pärjää yksin, ilman tukea. Hughes käsitteli kumppanuuksien merkitystä.

Kumppanuudet ovat

olennaisen tärkeitä, mutta käytän yhä enemmän sanaa empatia, koska kun todella ymmärtää, minkä kanssa kumppani painii, se tekee sinusta paremman kumppanin. Pankkien sääntelysyklit, hyväksynnät ja se, mitä niiden on tehtävä saadakseen kaiken läpi politiikassaan, ovat paljon enemmän kuin mitä me ketterät fintech-yritykset haluaisimme. Meidän on siis suhtauduttava empaattisesti pankkeihimme, kumppaneihimme, ystäviimme ja kollegoihimme kussakin pankissa.

Jonathan Hughes

Kumppanuuden tehokkuuden maksimoimiseksi tämän on kuitenkin toimittava molempiin suuntiin: ”Yhtä lailla yritämme työskennellä useiden pankkien kanssa samaan aikaan ja rakentaa ja suunnitella Commonwealth-järjestelmää, ja kuten Jonathan huomautti, uusien tuotteiden tai ominaisuuksien kehittämisessä on joskus erilaisia lähestymistapoja tai tarpeita, ja niiden kaikkien huomioon ottaminen vaatii empatiaa.

Paneelin 2 tallenne löytyy täältä.

Wrap-up

Lyhyesti sanottuna siinä oli FinTalks: After hours -ohjelman viimeisin jakso. Jos haluat kerätä näin laadukkaita näkemyksiä maailmankuulujen asiantuntijoiden näkemyksistä, pysy kuulolla tulevista jaksoista!

Meillä on sinulle mielenkiintoisia podcasteja ja webinaareja.

Related posts:

  1. Miten voimme käyttää teknologiaa planeettamme pelastamiseen?
  2. 8 Tech Podcastit sinun pitäisi tietää
  3. Seitsemän yritystä, jotka mullistavat Fintech- ja Insuretech-maiseman
  4. Miten tekoälyyn investoiminen voi hyödyttää yritystäsi?

Viimeisimmät artikkelit

  • 4 TAPAA, JOILLA INTERNET ON MUUTTANUT KULUTTAJIEN OSTOKÄYTTÄYTYMISTÄ
  • Mitä pitäisi etsiä, kun valitaan lähilähetyskumppania?
  • Miten tekoälyyn investoiminen voi hyödyttää yritystäsi?
  • Hallintorakenne – miksi se on niin tärkeä projektinhallinnassa?
  • Ohjelmistokehitysmallien vertailu

Arkistot

  • heinäkuu 2021
  • kesäkuu 2021
  • huhtikuu 2021
  • tammikuu 2021
  • helmikuu 2020
  • joulukuu 2019
  • heinäkuu 2019
  • kesäkuu 2019
©2022 Codens.fi | WordPress Theme by Superbthemes.com