Codens.fi

Blogi koodaamisesta!

Menu
  • Tietoa sivustosta
Menu

Miksi Python on niin suosittu ohjelmointikieli aloittelijalle?

Posted on heinäkuu 9, 2019heinäkuu 9, 2019 by admin

Ohjelmointikielet ovat kieliä, joita ohjelmoijat käyttävät tietokoneiden ohjelmointiin. Ne toimivat monella tapaa kuin luonnolliset ihmisten puhumat kielet, sillä niilläkin on oma sanasto, syntaksi ja lauseoppi. Python on yksi näistä ohjelmointikielistä, joka kehitettiin alun perin jo 1980-luvulla. Nimensä se sai Monty Pythonista, joka on brittiläinen komediasarja. Sen lisäksi nimi oli tarpeeksi helppo ja lyhyt muistaa. Komediataustasta viestii lisäksi koodiesimerkit, joissa ei noudateta liikaa vakavuutta. Alkuperäisestä versiosta on jalostettu ensin edistyneempi 2.0-versio ja joulukuussa 2008 viimeisin, 3.0-versio. Se toi mukanaan myös useita tervetulleita uudistuksia. Pythonista on kehittynyt monipuolinen tekstipohjainen ohjelmointikieli, joka tunnetaan helposti opittavana. Se on yksinkertainen ja johdonmukainen, minkä vuoksi se on varmasti yksi parhaista ohjelmistokielistä myös aloittelijoille.

Pythonin aloittaminen onnistuu helposti

Aloittelevana koodaajana on tärkeää oppia ensin yksi kieli kunnolla. Ohjelmointikielet muistuttavat kovasti toisiaan. Kun olet oppinut yhden ohjelmointikielen, on sen jälkeen helpompi siirtyä monimutkaisempiin tai erilaisempiin vaihtoehtoihin. Pythonia suositellaan uusien koodaajien ensimmäiseksi kieleksi monestakin syystä. Ensiksikin se on selkeä ja pyrkii aina johdonmukaisuuteen. Sitä pidetään helposti opittavana esimerkiksi siksi, että sen syntaksi on melko yksinkertainen. Lisäksi sen tietorakenteet ovat korkeaa tasoa. Se eroaa visuaalisista ohjelmointikielistä siten, että Pythonia koodataan kirjoittamalla suoraan tekstieditoriin. Lähestymistavaltaan se on olio-ohjelmointikieli. Pythonin oppimisessa helpottaa myös useat internetissä tarjolla olevat oppaat ja nettikurssit. Niitä on tarjolla runsaasti sekä suomeksi että englanniksi.

Kun olet valmis kokeilemaan Pythonia, pääset koodaamisessa alkuun lataamalla uusimman version ohjelmasta. Jopa monissa uusissa Windows-koneissa on Python valmiiksi asennettuna, mutta jos näin ei ole, onnistuu sen lataus todella kätevästi suoraan kotisivulta. Kun olet ladannut Pythonin koneelle, on aika miettiä mitä ohjelmistoympäristöjä ja tekstieditoria tulisi käyttää. Käytännössä voit käyttää koodin luomiseen mitä tahansa tekstieditoria, ja kotisivulta löydät vaihtoehtoja ja ehdotuksia. Voidaan sanoa, että Python on tulkittava kieli. Tämä tarkoittaa, että Python-kielisen koodin suorittamiseksi käynnistetään erityinen ohjelma eli tulkki, joka suorittaa ohjelman. Pythonissa kirjoitat itse koodin, jolloin pienet ja suuret kirjaimet, sisennykset sekä välimerkit ja niiden oikeinkirjoitus on tärkeässä roolissa. Tämä saattaa aluksi tuntua sekavalta ja virheilmoituksia voi alussa tulla paljonkin, mutta koodaamisessa pääsee nopeasti jyvälle.

Python sopii kaikille ja taipuu moneen

Pythonia voi käyttää myös vaativassa ja tieteellisessä laskennassa. Pythoniin kuuluu laaja määrä erilaisia kirjastoja ja moduuleja esimerkiksi laskentaan ja matematiikkaan. Vaikka Python on helppo oppia, sillä onnistuvat myös suuremmat ja vaativimmat projektit, ja sitä on mahdollista myös laajentaa. Python pyrkii aina selkeään ja helposti luettavaan ohjelmointiin. Juuri tämän vuoksi se on oiva kieli aloittelijoille opittavaksi. Sen perusteet on helppo oppia, mutta se soveltuu kuitenkin moneen. Näin sitä voidaan suositella ensimmäiseksi ohjelmointikieleksi aivan kaikille, lapsista aina vanhuksiin asti. Usein kouluissa lapset oppivatkin koodauksen alkeita juuri Python ensimmäisenä ohjelmointikielenään. Harjoittelun aloittaminen onkin vaivatonta, sillä internetistä löytää useita nettikursseja, joiden avulla voi päästä ohjelmoinnissa alkuun.

Related posts:

  1. Koodaamisen opettelu kannattaa
  2. Web-ohjelmointi
  3. Mikä on tietokanta?
  4. 4 TAPAA, JOILLA INTERNET ON MUUTTANUT KULUTTAJIEN OSTOKÄYTTÄYTYMISTÄ

Viimeisimmät artikkelit

  • 4 TAPAA, JOILLA INTERNET ON MUUTTANUT KULUTTAJIEN OSTOKÄYTTÄYTYMISTÄ
  • Mitä pitäisi etsiä, kun valitaan lähilähetyskumppania?
  • Miten tekoälyyn investoiminen voi hyödyttää yritystäsi?
  • Hallintorakenne – miksi se on niin tärkeä projektinhallinnassa?
  • Ohjelmistokehitysmallien vertailu

Arkistot

  • heinäkuu 2021
  • kesäkuu 2021
  • huhtikuu 2021
  • tammikuu 2021
  • helmikuu 2020
  • joulukuu 2019
  • heinäkuu 2019
  • kesäkuu 2019
©2022 Codens.fi | WordPress Theme by Superbthemes.com