Codens.fi

Blogi koodaamisesta!

Menu
  • Tietoa sivustosta
Menu

Tutustu pilvipohjaisen tekoälyn todelliseen arvoon

Posted on kesäkuu 22, 2021kesäkuu 22, 2021 by admin

Aloitetaan keskustelu pilvipohjaisesta tekoälystä selventämällä, mitä pilvipohjainen tietojenkäsittely ja tekoäly erikseen tarkoittavat.

PILVILASKENTA

Se on

laskentatyyli, jossa skaalautuvia ja joustavia IT-ominaisuuksia tarjotaan palveluna Internet-teknologioiden avulla. Gartner

Glossary

Pilviratkaisujen avulla meillä on saatavilla pyynnöstä tietokonejärjestelmäresursseja, datan tallennusta (pilvitallennusta) ja laskentatehoa, jotka eivät tarvitse jatkuvaa inhimillistä hallintaa. Termi Cloud Computing kuvaa yleisesti kehittyneitä tietokeskuksia, jotka ovat monien käyttäjien käytettävissä Internetin kautta.

TEKOÄLY

Tekoälyllä (Artificial Intelligence, AI) tarkoitetaan koko sellaista tietokonejärjestelmien kehitysaluetta, joka kykenee suorittamaan tehtäviä, jotka yleensä edellyttävät ihmisen älykkyyttä (esim. visuaalinen havaitseminen, puheentunnistus, päätöksenteko, kääntäminen).

Tekoäly soveltaa

kehittyneitä analyysi- ja logiikkapohjaisia tekniikoita, kuten koneoppimista, tapahtumien tulkintaan, päätösten tukemiseen ja automatisointiin sekä toimenpiteiden toteuttamiseen. Gartnerin san

asto

MITÄ ON PILVIPOHJAINEN TEKOÄLY?

Kun yhdistämme tekoälyn ja pilvipohjaisen tietojenkäsittelyn tehon, syntyy tämä ilmiö. Tekoälyn koneoppimisominaisuuksien ja pilvipohjaisten laskentaympäristöjen yhdistäminen synnyttää intuitiivisia, yhdistettyjä kokemuksia.

Esimerkiksi Sirin tai Alexan kaltaisissa digitaalisissa avustajissa yhdistyvät helposti tekoälyteknologian ja pilvipohjaisten laskentaresurssien saumaton virta. Käyttäjät voivat ostaa tiettyjä tuotteita, käyttää älykkäiden kotiensa älykkäitä toimintoja tai kuulla samankaltaisia kappaleita.

Pilvipohjainen tekoäly voidaan nähdä erityyppisinä pilvipalveluina, joiden tarkoituksena on auttaa integroimaan tekoäly- tai koneoppimisratkaisuja sovelluksiin. Maailmanlaajuiset julkiset pilvipalvelujen tarjoajat (esim. Microsoft Azure, Amazon Web Services tai Google Cloud) tarjoavat laajan valikoiman tekoälypalveluja ja -resursseja kehittäjille. He voivat käyttää niitä mm:

  • rakentaa puhe- ja kuvantunnistusta
  • kouluttaa mukautettuja koneoppimismalleja
  • suurten tietokokonaisuuksien jäsentämiseen

MIKSI KÄYTTÄÄ PILVIPOHJAISTA TEKOÄLYÄ?

Tekoälymarkkinat kasvavat nopeasti, sillä tekoäly- ja koneoppimisteknologia löytää usein uusia sovelluksia ja kehittää nykyisiä. Kuten Statista osoittaa, tekoälymarkkinoiden maailmanlaajuinen arvo saa 126 miljardin dollarin tulot . Kun tiedetään, että tekoäly on pilvipalvelujen voimavara, molemmat teknologiat toimivat hyvin yritysten maailmanlaajuisen kokonaismenestyksen hyväksi.

Toisaalta McKinsey tutki tutkimuksessaan tekoälyn vaikutusta arvonluontiin eri toimialoilla. Arvio osoittaa, että tekoäly voi luoda 19 liiketoiminta-alueella 15,4 biljoonan dollarin arvon vuodessa .

PILVIPOHJAISEN TEKOÄLYN HYÖDYT

Pilvipohjaiset tekoälyratkaisut auttavat yrityksissä saavuttamaan lisää tehokkuutta, tuottavuutta, parempaa kustannusten hallintaa ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä parempaa strategista näkemystä. Olennaista on, että tekoälytyökalut auttavat myös tuottamaan enemmän arvoa nykyisillä pilvipalvelualustoilla. Esimerkiksi SaaS (Software-As-A-Service) -palveluntarjoajat tarjoavat lisää tekoälytyökaluja suurempiin ohjelmistokokonaisuuksiin. Nämä työkalut on luotu asiakastietojen kiinniottoon, esimerkiksi käyttäjien seuraamiseen tai viestinnän personointiin. Jotkin työkalut auttavat yrityksiä tunnistamaan malleja tavassa, jolla asiakkaat ovat vuorovaikutuksessa brändin kanssa. Kun tiedämme paremmin tietyn käyttäytymisen taustalla olevat mekanismit, voimme parantaa tulevaa vuorovaikutusta vastaamaan odotuksia. Vaikutus? Saamme loppukäyttäjille paremman toiminnallisuuden.

Jos on merkittäviä tarpeita hallita tehokkaasti suuria tietomääriä ja ottaa niistä paras mahdollinen hyöty irti, pilvipohjaisten tekoälyratkaisujen käyttäminen voi olla uraauurtava liiketoimintapäätös sinuna:

  • Sinun ei tarvitse perustaa ja hallita infrastruktuuria tekoälysovellusten isännöintiä varten. Sitä on helpompi käyttää.
  • Pääset heti käsiksi valmiisiin kokoonpanoihin, koneoppimismalleihin ja tekoälyn kannalta merkityksellisiin tietoihin, jotka ovat aiemmin olleet jonkun muun hallussa.
  • Käytä pilviratkaisuja, kun tiimissäsi ei ole sisäisiä tekoälyasiantuntijoita.
  • Voi maksaa ratkaisusta kuukausimaksun (esim. AlaaS-alustat tarjoavat tekoälyteknologiaa kuukausimaksua vastaan ja tarjoavat pilviprosessointitehoa).
  • Säästää aikaa ja resursseja, joita tarvitaan enemmän muilla aloilla.

MAHDOLLISUUDET NYT JA TULEVAISUUDESSA

Koska tekoälysovellukset ja pilviratkaisut kehittyvät poimunopeudella, voimme olettaa, että tulevaisuuden sovellukset ylittävät villeimmätkin odotuksemme. Tarkastellaanpa muutamia hyödyllisimpiä sovelluksia:

Tekoälyllä toimiva itseohjautuva pilvi

Tekoälyä sisällytetään IT-infrastruktuuriin automatisointitarkoituksiin (esim. auttamalla virtaviivaistamaan työtehtäviä, havaitsemaan ja automatisoimaan toistuvia tehtäviä). Nopeasti kehittyvät yksityiset ja julkiset pilvet käyttävät tekoälytyökaluja ongelman ilmaantuessa seurantaan, hallintaan ja jopa itsekorjautumiseen. Nämä ratkaisut tekevät prosesseista paitsi nopeampia myös riippumattomampia. IT-asiantuntijat voivat hyödyntää näitä tehokkuusetuja ja keskittyä arvokkaampiin toimintoihin.

Parempi tiedonhallinta

Pilvitasolla tekoälytyökalut parantavat massiivisesti koko tiedonhallintaprosessia. Koko infrastruktuuri käsittelee suuria tietomääriä (jotka on tunnistettava, luetteloitava ja hallittava). Tekoälytyökalujen tukema pilvilaskenta auttaa käsittelemään tietojenkäsittelyyn liittyviä erityiskysymyksiä. Pankki-, rahoitus- ja vakuutusalalla hyödytään eniten reaaliaikaisista ratkaisuista, jotka lisäävät turvallisuutta ja tapahtumien tarkkuutta.

Pilvipohjainen tekoälyyn perustuva vähittäismyyntipalvelu

Liiketoiminta luottaa entistä enemmän teknisiin työkaluihin, jotka helpottavat myyntiä. Erityinen pilvipohjainen hinnoittelumoduuli, joka perustuu tekoälyyn, voi tarjota hintaan liittyvää erilaista tietoa, esim. enemmän tietoa kysynnästä, varastosta, kilpailijoiden myynnistä ja markkinasuuntauksista. Mitä enemmän arvokasta tietoa liitetään, sitä kattavampi kokonaiskuva tuotteesta ja koko markkinoista. Hienostunut mallintamiseen perustuva analyysi voi auttaa yrityksiä hallitsemaan tietojaan tehokkaammin ja reagoimaan reaaliaikaisesti, jopa ilman ihmisen väliintuloa.

Kognitiivisen tietojenkäsittelyn sovellusliittymät, virtuaaliset avustajat ja IoT.

Algoritmit, joissa yhdistyvät hahmontunnistus, kielenkäsittely ja tiedonlouhinta, voivat jäljitellä ihmisaivojen toimintaa. Kognitiivisen tietojenkäsittelyn kehitys lisätään jo olemassa oleviin sovelluksiin (esim. tietokonenäkö ja puhe, tiedon kartoitus tai tunteiden tunnistus) ilman, että koodia luodaan tyhjästä. Virtuaaliavustajat ja automatisoidut chatbotit parantavat jatkuvasti kielen purkamista ja tarkempaa vastaamista. IoT-laitteet pystyvät keräämään tietoja ja tekemään päätöksiä itsenäisesti lähettämättä tietoja takaisin pilveen. Näistä koneista on tulossa nerokkaita, sillä ne voivat ottaa hoitaakseen osan jokapäiväisistä tehtävistämme.

Tutustu pilvipohjaiseen tekoälyyn asiantuntijoiden kanssa

Pilvipohjaisten tekoälyratkaisujen käyttöönotto yrityksessäsi vaatii asiantuntemusta, ammattitaitoista tukea ja yksityiskohtaista strategiaa. Jos olet utelias pilvipohjaisen tekoälyn erityisarvosta ja erityissovelluksista yrityksessäsi, tapaa asiantuntijamme.

Mietitkö, mitä arvoa pilvipohjainen tekoäly voi tuoda yrityksellesi?

DISCOVER OUR CLOUD SERVICES

Related posts:

  1. Tutustu AWS:n tekoäly- ja koneoppimisohjelmistoratkaisuun
  2. Miten DevOps-käytännöt voivat parantaa pilvipohjaista järjestelmääsi?
  3. Miten säästää pilvipalveluissa
  4. Miten pilvipalvelun siirtyminen toteutetaan: vaiheittainen opas

Viimeisimmät artikkelit

  • 4 TAPAA, JOILLA INTERNET ON MUUTTANUT KULUTTAJIEN OSTOKÄYTTÄYTYMISTÄ
  • Mitä pitäisi etsiä, kun valitaan lähilähetyskumppania?
  • Miten tekoälyyn investoiminen voi hyödyttää yritystäsi?
  • Hallintorakenne – miksi se on niin tärkeä projektinhallinnassa?
  • Ohjelmistokehitysmallien vertailu

Arkistot

  • heinäkuu 2021
  • kesäkuu 2021
  • huhtikuu 2021
  • tammikuu 2021
  • helmikuu 2020
  • joulukuu 2019
  • heinäkuu 2019
  • kesäkuu 2019
©2022 Codens.fi | WordPress Theme by Superbthemes.com